Social Dance

Dansul social este dansul de pereche informal, relaxat și dansat pentru plăcerea partenerilor și NU pentru a îndeplini criteriile tehnice a unei școli de dans sau pentru a satisface criticile unui public.
Dansul social este dansat pentru distracție, socializare, recreere și sănătate. Un dans social de succes este un dans care arată cât de mult se distrează partenerii în momentul respectiv și nu modul sau cât de "corect" dansează.

În acest stil de dans nu întâlnim nici o regulă standardizată sau curriculum de învățare. Profesorii de dans social predau etapele și tehnicile pe care le preferă sau ceea ce elevii lor vor prefera. Etapele și tehnicile predate de un instructor pot varia considerabil față de cele predate de către alt instructor.

Dansul social este un proces dinamic. Tipurile de dansuri sociale și stilurile lor sunt într-o continuă schimbare.

Dansul social este diferit de celelalte stiluri pentru că este potrivit pentru ringurile mici și aglomerate, cum ar fi ringurile de dans găsite în restaurante și pub-uri. Pașii din dansul social sunt mai mici, iar brațele nu sunt aruncate prin aer (ex. cha-cha-cha, figura New York) pentru ca persoana care danseaza în apropiere să nu poată fi lovită.

În general, dansurile sociale folosesc pași compacți și o poziție de dans compactă, în care brațele sau coatele nu stau în lateral, ci sunt mai mult lipite de corp.

 

Abonați-vă pentru a primi ofertele noastre!