Tango Argentinian

Cursurile de Tango Argentinian completează lista cursurilor de dans predate la școala noastră și oferă curioșilor oportunitatea de a învăța un stil deosebit. Tango-ul Argentinian presupune o conduită în dans, o exprimare sinceră a emoțiilor și un respect aparte pentru partener(ă).
La cursurile de Tango Argentinian experimentăm pași simpli, mișcări spectaculoase și îmbinăm elementele de tehnică cu cele de practică, adaptându-le la muzică.
Nu este necesară înscrierea cu partener!

Tango Argentinian - Origini și evoluție

Tango-ul Argentinian s-a născut în suburbiile orașului Buneos Aires la sfârșitul secolului al-XIX-lea. Acestea adăposteau un număr foarte mare de emigranți de pe toate continentele, în principal de origine latină: spanioli, italieni, portughezi, dar și africani, francezi, polonezi. Stilurile muzicale diferite ale acestor popare și-au pus amprenta pe ceea ce urma să devină El Tango.

La începuturi, muzica a fost cântată cu instrumente portabile: chitară, vioară, iar apoi a fost introdus bandoneonul, instrument adus în Argentina la sfârșitul secolului al-XIX-lea. Sunetul bandoneonului este asociat de multe persoane cu sunetul tango-ului. Deși muzica de Tango era una foarte simplă, versurile exprimau bucuriile, iubirile și tristețile locuitorilor.

Inițial, dansul era simplu și monoton, dar intim și sincer și se dansa pe străzi, în baruri sau locuri unde oamenii socializau. Ulterior, Tango-ul a devenit foarte popular în marile capitale europene și în Statele Unite. Datorită regimurilor militare din Argentina, Tango-ul a fost interzis timp de aproape 50 de ani, după care a renăscut, devenind mai rafinat și expresiv, dar păstrând pasiunea, respectul și sinceritatea originală.

Tango-ul Argentinian este în primul rând o formă de dezvoltare personală, o formă de artă în care ne jucăm cu corpurile nostre folosind pași simpli de dans.

Dacă te-ai întrebat vreodată ce poate face tango-ul pentru tine, iată o scurtă listă de beneficii pe care cursanții noștri le-au experimentat:

Pe lîngă aceste avantaje majore, există mult mai multe motive pentru care dansul este recomandat indiferent de vârstă.

Participă la cursurile de Tango Argentinian și îți vei păstra o stare mentală pozitivă și un tonus muscular de invidiat!

Abonați-vă pentru a primi ofertele noastre!